על הלימודים באירלנד

 

נכתב על ידי זיו אברהם בדצמבר 2014

תוספות למטה על ידי אלון סיון בדצמבר 2014

 לימודים

עבודות

מוסיקאים שמגיעים מרימון – בית ספר למוזיקה, מגיעים עם בסיס מוסיקלי מעולה ונחשבים לרמה גבוהה למדי בקרב התלמידים פה.
ישנם חובות של הגשת עבודות במהלך הלימודים, שאינן בהכרח קשורות לביצוע.
חובות אלה כדאי לסיים מוקדם כדי שלא יהיה עומס ויהיה זמן לשבת ולהתקדם במוסיקה ממש.
בחלקן, עבודות אלה ניתן להכין מראש:
דרישה להוציא סולו קשה של 3 דקות מינימום. זה לא אחד הדברים שכדאי לנסות לסיים בארץ, אבל כדאי לחשוב על כמה סולואים קשים להוציא בעתיד, כי אין טעם להוציא סולו לפני שהמורים פה אישרו שהסולו הזה תקף.

  1. ישנו חיבור גדול (מעין תזה) של 4000 מילים מינימום. החיבור שעיקרו ניתוח של טכניקה מסוימת/נגן מסוים/סולו מסוים וכדומה. המטרה היא למצוא נושא שיכול לעזור לך להעשיר את הידע המוסיקלי (עם התמקדות כלשהי בג'אז). אני לדוגמא בחרתי את נושא האלתור על פסנתר דרך שלוש דרכים – רתמי, מלודי והרמוני.
  2. חיבור מוסיקת עולם – חיבור של  כ 2000 מילים בו צריך לבחור נושא מתוך כל עולם המוסיקה (משהו שלא קשור למוסיקה המערבית) ולכתוב עליו.
  3. חיבור מוסיקה מערבית – חיבור של כ 2000 מילים עם התמקדות בהיסטוריה של המוסיקה המערבית.

קורסים

רוב הקורסים הם חובה לכל תלמיד ומסודרים לפי כיתות או כלים, כלומר אין בחירה כמעט.
הבחירה היחידה היא ארבעה קורסים שצריך לבחור מתוכם שניים (פילוסופיה או טכנולוגיה, ועיבוד או עסקים במוסיקה).
אני אישית בחרתי בעיבוד ופילוסופיה לכן אני יכול להעיד עליהם:
–          קורס העיבוד שונה מאיך שלמדנו ברימון משום שפה לא מביאים הרכב שינגן עיבודים, זה בעיקר עבודה תיאורתית.
במידה ואת/ה רוצה לבחור בקורס עיבוד, כדאי לעבוד על פיתוח שמיעה, והאפשרות לשמוע אקורדים מרובעים בכל היפוכיהם וב3 ,drop 2  drop 3, ו drop 2 & 4.
–          קורס פילוסופיה הוא קורס מדהים בו פשוט יושבים ומשוחחים על החיים המוסיקליים. מומלץ לכל אחד. לא דורש כלום חוץ מחיבור של 2000 מילים בסוף השנה על כל נושא שתבחרו.
דרישה נוספת
ישנה פה דרישה לסוף השנה: ידיעה של 25 סטנדרטים בעל פה. אז כדאי לעבוד על זה ולהכין רשימה של 25 סטנדרטים שאפשר לשלוף מהזכרון בכל רגע נתון.
. 

עניינים כלכליים

מחייה בדבלין היא יקרה למדי. נכון שיש כאן שכר מינימום גבוה למדי של כמעט פי 2 מבארץ, אבל חשוב לזכור שזה מעלה גם את המחייה עצמה.
להלן רשימה של הדברים שצריך לטפל בהם והעלות שלהם מבלי להתחשב במחייה:

  1. הלימודים עולים רשמית 5000 יורו, אבל סביר שיעלו 4500 (נראה שכל תלמיד שמגיע מארץ אחרת מקבל הנחת "מלגה" של 500 יורו).
  2. ויזה – חובה לעשות תהליך ויזה כדי להשאר באירלנד לתקופת הלימודים

על מנת לקבל את הויזה צריך לעבור את התהליך הבא:

מהרגע שהגעת לאירלנד יש לך 3 חודשים לסיים את תהליך הויזה. התהליך לא כיף כל כך ודורש ממך מספר דברים (שאפרט מיד), ודורש להגיע למשרד ההגירה מוקדם בבוקר (לא יאוחר מ 7:00) כדי לקבל מספר.
הם נותנים כ400 מספרים ביום לקבלת שירות ויזה ואם הגעת מאוחר מדי יכול להיות שלא ייתנו לך מספר ותאלץ לשוב ביום אחר. זה משתנה ממספר למספר אבל לוקח כשעתיים-שלוש לסיים את התהליך. ככל שמגיעים מוקדם יותר, כך גם יוצאים משם מוקדם יותר. אני הגעתי וקיבלתי את המספר 236. סיימתי את התהליך בסביבות 17:00 אחה"צ.
אגב חשוב להבין שיש שלושה חודשים של ויזה זמנית פה. זה אומר שלא חייבים לגשת מיד. ככל שמתקדמים פנימה אל תוך השנה, כך גם יהיה פחות עומס ויש אפשרות להגיע מאוחר יותר למקום (הרוב הגדול של התלמידים עושה זאת יחסית מוקדם ויוצר המון עומס בתורים). אני הלכתי בתחילת נובמבר לעשות את התהליך. סביר להניח שכדי לעשות את התהליך בתקופה שלפני, הייתי צריך להגיע בשעה מוקדמת, יותר לכיוון 6:00 בבוקר. צריך לקחת בחשבון שזה יום שלם שהולך שם.
אלו הדרישות:

    1. חשבון בנק אירי – זה הדבר הראשון שחשוב לדאוג לו ברגע שמגיעים לאירלנד. האירים לא מכירים את המונח "אשראי", או לפחות לא כמו שאנחנו משתמשים בו. קניה בכרטיס אשראי פה שקולה לשימוש בכספומט. זה חיוב מיידי ולא משנה איזה כרטיס יש לך.
      כדי לפתוח פה חשבון בנק יש להגיע כמה שיותר מהר למשרדי ניופארק כדי לקבל מהם אישור לפתיחת חשבון בנק בAIB (יש להם הסדר עם בית הספר). הבעיה היא שכדי לפתוח חשבון צריך שיהיה ביד כתובת מגורים. כך שאם לא סגרת מקום מגורים כדאי לנסות ולדבר עם אחד התלמידים (בקבוצה בפייסבוק למשל) ולבקש להשתמש בכתובת המגורים שלהם. זה רק כדי שיהיה לאן לשלוח דואר ואפשר לשנות את זה בכל רגע נתון.
      עכשיו, למה צריך חשבון בנק אירי בשביל ויזה? – קודם כל כי הם מקבלים תשלום רק-ב-אשראי!!! לא מזומן! אל תעשו את הטעות שאני עשיתי!!
      דבר שני, משרד ההגירה דורש אישור שיש לך 3000 יורו בחשבון האירי (כדי שלא יחשבו שבאת לעבוד באירלנד).
      זה גם אומר שצריך להעביר לחשבון האירי 3000 יורו ולבקש מהם אישור על כך. מהרגע שהאישור מגיע (בדואר לצערנו) אפשר לעשות עם הכסף מה שרוצים. האישור עצמו תקף לשלושה חודשים.
    2. מספר PPS – זה כמו תעודת זהות. לא עולה כסף לעשות את זה, וגם דורש להגיע יחסית מוקדם למשרדים שלהם (משרד שונה ממשרד ההגירה). תהליך מהיר מאוד שלא דורש הרבה אבל כן דורש כתובת מגורים (ואת הדרכון ואישור לימודים מבית הספר). לא עולה כסף.
    3. ביטוח רפואי – הויזה דורשת ביטוח רפואי של שנה (לא חצי שנה). אפשר לעשות דרך בית הספר ביטוח לשנה שעולה 100 יורו.
    4. אישור על תשלום מלא לבית הספר – צריך לשלם את סכום הלימודים המלא לניופארק כדי שיפיקו אישור על כך שהלימודים שולמו במלואם.
    5. דרכון.
    6. כתובת מגורים ודרך להוכיח את זה –האישור שמגיע לגבי חשבון הבנק מראה את כתובת המגורים, אז זה יכול להספיק, אבל רצוי להצטייד גם בהעתק של חוזה השכירות.
    7. 300 יורו – כי כמו כל דבר, גם פה הממשלה שלהם יודעת לדרוש כסף מהאזרחים. ושוב אני מדגיש, רק באשראי!!! זה אומר שצריך שיהיו 300 יורו בחשבון האירי כדי לשלם עם הכרטיס אשראי שלהם.

 

מבחינת עלויות יום-יומיות:

  1. קניות – האוכל פה לא יקר אם יודעים איפה לקנות. החנויות הטובות ביותר הן Lidl ו Aldi. אלו רשתות זולות מאוד. ניתן לחיות פה מבחינת מוצרי מזון בין 15-20 יורו לשבוע.
  2. ביגוד – יש כאן חנות בשם Penny's שזו חנות זולה מאוד עם ביגוד באיכות לא רעה בכלל.
  3. נסיעות – הנסיעות פה לא זולות מדי אבל ניתן לעשות Leap-Card שזה כמו רב קו, ולסטודנטים זה אפילו עוד יותר מוזל. דרך זה ניתן לקבל נסיעות מוזלות, או לחלופין לקנות Rambler שזה נותן מספר ימים שכל יום שאתה משתמש בו יש לך נסיעות חופשיות באוטובוסים. אבל דבלין זו עיר מדהימה לפדל בה באופניים. קניתי אופניים ב 130 יורו והם שינו את חיי. אני כמעט ולא משלם על נסיעות (רק במצבים קיצוניים).
  4. סלולרי – ישנן לא מעט חברות כאן שמציעות ברובן את אותו הדבר אבל בגדול יעלה 20 יורו לחודש כדי לקבל שיחות ללא הגבלה ואינטרנט ללא הגבלה.
  5. מגורים: המגורים פה לא זולים. השאיפה היא למצוא משהו בסביבות ה 400-450 יורו אבל זה לרוב ידרוש מגורים עם יותר משותף אחד. קשה למצוא פה דירות וצורת העבודה של בעלי הדירות בעייתית. רובם מעדיפים לא להשכיר לסטודנטים כי הם "משאירים שובל של הריסה מאחוריהם". חשוב להפגש עם בעלי הדירות ולהסביר להם שאנחנו סטודנטים להשכלה גבוהה אחרי שנתיים-שלוש של צבא/שירות לאומי, אנשים בוגרים בעלי משרות, שרק באנו לסיים את התואר שלנו. חשוב להראות להם שאנחנו לא סטודנטים צעירים בני 18 שיערכו מסיבות כל ערב.בעלי דירות לרוב דורשים פה חוות דעת מבעלי דירות קודמים. רק נסו להשיג כמה שיותר חוות דעת, לגבי כל דבר (גם מבעלי בית, גם ממעסיקים קודמים, כל דבר שייגרום לכם להראות מקצועיים יותר). עוזר גם להסביר שאנו בעלי מקצוע (למשל מורים למוסיקה) ושבאנו לסיים את התואר ורק הגענו ועל כן עדיין לא עובדים, זאת משום שהם לרוב מחפשים Professionals  – אנשי מקצוע שעובדים ויכולים לשלם כל חודש וכו'. חשוב לקחת בחשבון  ש 450  זה זול מאוד ולרוב אין הרבה מציאות כאלו. אני ויותם השותף שלי מצאנו דירה אחרי המון חיפושים ודחיות, בה אנחנו משלמים 650 יורו לאדם (לא כולל חשמל).

הדרך לחפש דירות היא דרך http://www.rent.ie
רשימה קטנה של איזורים שכדאי לחפש בהם דירה להשכרה (הראשונים יותר קרובים יותר לבית הספר):
Blackrock, dun laoghaire, stillorgan, monkstown, sandymount, donnybrook, dundrum, terenure, rathgar, rathmines, sandyford, Smithfield.
אלו רק חלק. יש עוד כאלה שאני לא מכיר אבל כדאי להתחיל מאלו.
ושוב, אל תציגו את עצמכם קודם כסטודנטים אלא כאנשי מקצוע שבאו לחפש עבודה ולהשלים תואר!
סיכום

לסיכום העלויות פה:
הוצאות חד פעמיות

–          3000 יורו לחשבון האירי (אחרי שמגיע האישור אפשר להשתמש בהם למה שרוצים אז זה הוצאה שבכל מקרה תקרה).
–          300 יורו לויזה.
–          100 יורו לביטוח רפואי.
–          4500 יורו ללימודים.
סה"כ: 7900 יורו (מתוכם 3000 לא באמת הוצאה באותו הרגע)
הוצאות חודשיות:
–          450-650 יורו חודשיים לשכר דירה.
–          20 יורו לפלאפון.
–          כ15-20 יורו שבועיים למוצרי מזון.
–          כ40-50 יורו נסיעות (במידה ואין אופניים).
–          חשבון חשמל תלוי במקום המגורים וכמות הצריכה, כדאי לקחת בחשבון סביבות ה50-70 יורו לחודש.
סה"כ: בין 600-800 יורו מינימום (מדובר פה בהוצאות מינימליות בלי להחשיב כל מיני ביגוד והוצאות מסביב וכדומה, קחו בחשבון שזה יהיה יותר לפחות בהתחלה).

 

לכל שאלה נוספת ניתן לפנות אליי בפייסבוק Ziv Abraham, או במייל flaymon@gmail.com
בהצלחה!

 

תוספות על ידי אלון סיון

 

טיסה
הטיסה הכי זולה תהיה, סביר להניח, עם Ezjet  וקונקשן איפשהו בגרמניה או אנגליה עם Ryanair. אבל הם לא נותנים להעלות גיטרה לתא הנוסעים במטוס אלא אם אתה קונה לה כיסא.
אחד התלמידים  כרך שתי גיטרות בפצפצים וקרטונים ושלח אותן ככה לבטן המטוס וגם זה עבר טוב.
מומלץ לקחת את זה בחשבון, או לשלם טיסה ישירה יותר יקרה בישראייר ושם נותנים להעלות את הגיטרה איתך.

 

סלולרי
עשיתי סקר נרחב בעניין. יש כאן שיטה שלא כל כך קיימת בארץ והיא נקראת pay as you go. המשמעות היא שאתה לא משלם חשבון, אלא ״מטעין״ תוכנית מסויימת כל חודש במזומן. זה קצת מעצבן לדאוג לזה אבל זה בהחלט עדיף על להחזיר כספים שחברות הענק האלו שותות לך מהחשבון בלי סיבה.המחיר הממוצע הוא 25 יורו, ו Meteor זאת החברה היחידה שמציעה 20 יורו לשיחות ואינטרנט – לא כולל אסמסים. והשירות מאד גרוע. לפעמים מתנתק באמצע .
אפשר לשלם 30 יורו לVodafone, לשירות טוב, אינטרנט, שיחות, סמסים ו100 דקות בינלאומיות (ישראל כלולה).
קניות
בשר, חלב, גבינות, ממתקים וחטיפים למיניהם הם המוצרים היחידים שבאמת יותר זולים מבארץ. כמעט כל שאר הקטגוריות יותר יקרות. לידל ואלדי בהחלט המקומות המומלצים לקניה ויחסית זולים – אך הם לא מרושתים בכל העיר, וכל השאר יקרים יותר מבארץ.
נסיעות- מאד יקר. כדאי מאד לעשות Student Leap Card, או בעברית- רב קו סטודנט. עם הבנק שמחובר לבית ספר יש הנחה של 12 יורו ומשלמים רק 3 יורו. תלוי גם איפה אתה גר. הרבה סטודנטים ומורים גרים שעה נסיעה מהבית ספר ואני ביניהם.
בחישוב של 5 ימי לימודים עדיף לעשות חודשי חופשי ב100 יורו (הנחת סטודנט!)  זה לא באמת חופשי חודשי אלא יותר טוב. זה חופשי ל 30 יום ששמורים לך לזמן בלתי מוגבל.
אם לא נסעת שבוע הימים שלא השתמשת בהם ישארו לך עדיין שבעת הימים האלה לניצול.
דירה
במצב הנוכחי צריך אסמכתא על מנת להתקבל לדירה כלשהי. בטח לדירה שאתה באמת רוצה. מיקום קרוב לבית הספר זה כמובן עדיף, אך יש פחות אופציות שם. מה שבאמת חשוב זה להיות איפשהו על הציר של קו 4 (או 7 – אבל מצריך 15 הליכה מהתחנה של הבית ספר אליו), או ה Dart – רכבת. הרכבת מצריכה הליכה של 20 דק׳ לקמפוס המרכזי ומגיעה ישר לקמפוס המשני. כמובן שהנסיעה יותר מהירה בלי פקקים. המחיר דומה לאוטובוסים.
חשמל
בין 25-35 יורו לאדם בדירת יחיד (אוגוסט-ינואר).
אופניים
העיר מותאמת לרכיבת אופניים בצורה בלתי רגילה. היא שטוחה כמעט לגמרי ויש נתיבי אופניים כמעט תמיד. הנהגים פה מתחשבים ברוכבים והרכיבה פה היא בטוחה.
לאחרונה התחלתי לנסוע באופניים לבית ספר (15 ק״מ לכיוון) וזה אחלה.
בהצלחה!
אלון סיון
חזרה ללימודי מוזיקה

רוצים ללמוד ברימון?

השאירו פרטים




    מאשר/ת קבלת הודעות וניוזלטר מרימון



    מוזמנים לעקוב אחרינו

    כלי נגישות